5 טיפים שימושיים להוצאת הצעת מחיר לבוני אתרים מתחילים

אחרי כמעט 4 שנים שאני בתחום בניית אתרי וורדפרס אספתי לכם טיפים שיעזרו לכם לסגור את החוזה מול הלקוח בקלות וביעלות. כמו שאומרים, הניסיון מגיע עם הזמן. וחבל עליו מאוד.

1.שעות עבודה

לפני שאתם מתחילים לבנות אתר, שבו כמה ימים או אפילו כמה שבועות וספרו כמה שעות לוקח לכם לבנות אותו. אפילו קחו אתר מוכן ותנסו לבנות את אותו האתר. יש מתכנתים ובוני אתרים מאוד זריזים ויש פחות, בגלל זה חשוב לנו לדעת כמה זמן לוקח בשביל לא להיות בהפסדים. אנחנו רוצים להרוויח! כמובן שזה לא יהיה בול X שעות, אבל תוכלו פחות או יותר לדעת איפה אתם עומדים. כבר כשתקבלו עבודה ראשונה תוכלו לספור שעות עבודה על אתר אמת.

2. תמחור

זה הסעיף הכי קשה. אתם תגידו: ״אוקיי אני בונה את האתר 20 שעות בערך + שעתיים לתיקונים = 22 שעות עבודה. כמה אני אמור לתמחר שעת העבודה שלי?״ נכון, יש כאלה שיגידו 150₪ לשעה ויש כאלה שיגידו 250-350₪ לשעה. זו החלטה לגמרי שלכם רק תהיו ריאליים. אם אתה בונה מתחיל אף אחד לא יסכים לשלם לך 350₪ לשעה במיוחד בזמננו שיש מלא מתחרים.

התחילו נמוך בשביל להגיע גבוה. התחילו ב100₪ לשעה. קחו 2000-2500₪ על האתרים ראשונים שלכם (כמובן אם האתרים האלה פשוטים ואין להם יותר מ-10 עמודים). אספר לכם בסוד שעל האתר הראשון שלי אני קיבלתי 1000₪ ואני לא מתחרטת. קיבלתי ניסיון, למדתי להתמודד מול הלקוח.

3. האותיות הקטנות

נכון האותיות הן קטנות אבל הכי חשובות בהצעת מחיר.
א. הצעת מחיר זו בעלת תוקף של 30 יום בלבד מעת מועד שליחתה אל הלקוח. אם לא רשמתם את זה, זהו הלך עליכם. הלקוח קיבל הצעת מחיר. הלך לבדוק עוד הצעות. נעלם לכם לשנה ואז חזר ואמר טוב אני בפנים. תאמינו אלה המקרים אמיתיים לגמרי. בשנה יכול להשתנות כל כך הרבה. אתה כבר מנוסה יותר, לוקח יותר כסף וכמובן שלא רוצה לעבוד עם הלקוח בסכומים שנתת לפני שנה.

ב. התיקונים יעברו דרך המיילים בלבד! חשוב ביותר! וזה לא רק העניין שלקוח יכול לתפוס אותך בטלפון שעות. אלא גם הכל נשמר במיילים ולקוח לא יוכל להגיד: ״לא אמרתי, לא ביקשתי את זה.״

ג. על הלקוח לשלוח את כל החומרים המבוקשים לפרויקט עוד לפני תחילת העבודה!!!!! אל תשכחו להוסיף את הסעיף הזה לחוזה שלכם. אם לא, אתם בסכנה להעריך את הפרוייקט שלכם להרבה חודשים.

ד. כל חומר (לרבות תמונות וכתבות) המתקבל מאת הלקוח הינו באחריות מלאה של הלקוח מבחינת זכויות יוצרים וכל סעיף חוקי כזה או אחר. הסטודיו אינו נושא באחריות על כל חומר אשר יתקבל מהלקוח.

ה. תנאי תשלום. 30% מקדמה ישולמו עם אישור הזמנת הפרויקט, 30% – ישולמו במעמד אישור העיצוב, 40% ישולמו בתום הפרויקט (או לאחר חודש משלב אישור העיצוב – במקרה של עיכוב מצד של הלקוח). אם זה פרוייקט לא כל כך גדול ואתם רק בונים ללא עיצוב אז אתם יכולים לחלק אותו ל50/50% אבל באותם תנאים. זאת אומרת שהתשלום האחרון חייב להיות משולם בזמן שנוח לכם. ולא אחרי שנה שהלקוח איחר עם החומרים. אולי זה נשמע הזוי אבל לי יש לקוח שהתחלתי לעבוד על האתר שלו לפני כמעט שנתיים ודווקא בגלל טעויות בחוזה עדיין לא קיבלתי תשלום על העבודה.

ו. כל עבודה נוספת מעבר למפורט על האתר תתומחר על פי X ש"ח לשעת עבודה. גם סעיף אחד החשובים. חשוב לפרט במדויק את העבודה שלכם מול הלקוח. אתם לא רוצים למצוא את אצמכם מוסיפים, מתקנים או מעדכנים אתר כשכבר סיימתם את העבודה עליו. עדיף גם כבר בשלב הצעת המחיר להוסיף לחוזה הצעה נוספת לתחזוקת האתר. למשל בנק שעות או לתת ללקוח עידכונים ותיקוני באגים ב-X כסף בחודש. כך תוכלו להמשיך לעבוד עם הלקוח ויכול להיות תקבלו עוד עבודה ממנו.

4. מוסכם כי באתר ישולב כמקובל קרדיט על עיצוב או/ובניה ל…

זה לגמרי סעיף אחד החשובים. שמנו קרדיט – קיבלנו פרסום אורגני חינם. במיוחד אם האתר שבניתם מוצלח ועובד כמו שצריך.

5. הדרכה אישית לניהול האתר – שעת הדרכה (אם יש צורך)

חשוב לרשום שעת הדרכה כי לפעמים זה לוקח שעתיים וגם שלוש. ברגע שהגדרתם שעה אחת, הלקוח יודע להתרכז יותר בהדרכה ולא למשוך את הזמן. אני מאחלת לכם רק לקוחות קלים ונעימים. תמשיכו לעבוד ואל תוותרו. תחשבו תמיד כמה צעדים קדימה והעבודה תזרום כמו שצריך. לימדו על טעויות של אחרים.